joi, 17 septembrie 2009

Controverse!!!!


Inca de cand eram mic am auzit lumea vorbind despre biblie si despre Dumnezeu si multe alte lucruri carora le-am dat crezare pana la un anumit punct deoarece multe lucruri scrise acolo de Sfinti nu se adeveresc si de multe ori nu pot fi crezute. Spre exemplu creearea Pamantului si a universului. Se zice zice ca acesta a fost creeat de Dumnezeu, dar exista teorii bine fondate care zic ca toata materia s-a unit pana a format un tot iar acel tot este pamantul. Toate fiintele indiferent de marime sau forma, de la microorganisme la animale si oameni au evoluat, tot ce este prezent in lumea asta si in univers se bazeaza pe evolutie. Datorita stiintei am reusit sa descoperim aceste lucruri, iar aceasta a evoluat intr-un rimt alert in ultimele decenii. Nu pot sa dau crezare creearii fiintelor de catre Dumnezeu. Nu ma intelegeti gresit, nu am ceva personal cu oamenii care cred in Biblie sau in Dumnezeu, nu neg exista acestei entitati, oriunde ar fi ea. Este posibil ca noi oamenii sa le fi creat ca sa avem pe cine sa dam vina atunci cand gresim sau atunci cand se intampla ceva neobisnuit deoarece majoritatea dintre noi nu vor sau poate nu pot sa inteleaga anumite fenomene care se petrec pretutindeni. Rezumandu-ne la evolutie, cel mai bun exemplu este tragicul accident de la Cernobal, iar in urma radiatiilor nucleare oamenii care au ramas acolo au inceput sa sufere mutatii, se nasteau fara o mana sau aveau degete in plus. Aceste mutatii se petrec pretutindeni, oriunde in lume, numai ca unii din noi vor sa inteleaga altii nu.
Un alt lucru pe care nu il pot crede in privinta Bibliei este acela ca “noi suntem singuri si unici in univers”. Cum se poate crede asa ceva?!? La fel ca si Pamantul se pot forma si alte planete cu atmosfera si apa unde aparitia vietii este prielnica sau poate ca ele exista deja numai ca noi nu stim de ele. Spre exemplu, in urma cu ceva ani un satelit rusesc a disparut dupa orbita timp de cativa ani si n-a transims niciun fel de informatii. Dupa aceasta perioada s-a reintors pe orbita transmitand informatii. Un fenomen inexplicabil. Poate aceste lucruri sunt tinute secrete de catre statele puternice, iar noi oamenii de pretutindeni trebuie sa acceptam aceasta idée “suntem singuri in univers”. Multe astfel de controverse au aparut dealungul timpului o data cu dezvoltarea stiintei si a tehnologiilor, asa cum am zis mai sus. De curand am urmarit niste filme despre Biblie. Nu ii mai retin numele unuia dintre filme dar facea referire la Noe. Acesta era un talhar, care facuse prea multe imprumuturi de la burghezi fara a mai avea posibilitatea de a-i returna. Intr-un final acesta este cautat de catre burghezi pentru a-l omora pe el si familia acestuia si Noe isi contruieste o barca, isi ia familia si cateva provizii printer care erau si niste animale si pleaca. Intre timp vine potopul si acesta reuseste sa scape viu.
Un alt film ar fi Codul lui Da Vinci unde acesta spune ca Iisus defapt ar fi avut un copil cu Maria Magdalena. Va dati seama ce s-ar intampla daca aceste lucruri ar fi adevarate ?
Sunt lucruri ciudate care se petrec in lume, dar banuiesc ca aceste informatii nu trebuiesc dezvaluite deoarece probabil la aflarea acestor lucruri ar incepe al – 3 – lea razboi mondial.
De curand am aflat ca la noi in Romania anumiti oameni de stiinta au sapat cateva situri in care au gasit oameni inalti de 10-12 metri. Cand aceste informatii au incercat sa fie facute publice, oamenii de la televiziune impreuna cu familiile lor au fost amenintati cu moartea iar de atunci nu s-a mai auzit nimic despre aceste situri.
Stau si ma gandesc, cate astfel de lucruri exista in lume, de cate evenimente nu stim?Cum se face ca toate civilizatiile care au avut un impact destul de major asupra omenirii de-a lungul timpului au disparut fara urma?
Probabil sunt lucruri pe care noi oamenii de rand nu le vom afla niciodata, cu atat mai putin misterele bibliei…


Articol creat de Tudor B.

Niciun comentariu: